Műszaki ellenőr

Tisztelt Érdeklődő!

 


Örömmel köszöntöm abból az alkalomból, hogy bemutathatom Önnek legújabb szolgáltatásunkat. Műszaki ellenőrként segíteni tudunk Önnek kertjének megbízható kialakításában, fenntartásában.

Tudjuk, hogy aki kertépítési megbízást ad egy cégnek, nehéz helyzetbe kerül, hiszen általában a saját szakterületén kívül eső kérdésekben kell döntéseket hoznia, és gyakran kiszolgáltatottnak érzi magát.

Mi most abban kívánunk segíteni, hogy az Ön kertjében ez ne így legyen.

Létezik Magyarországon a Kertészeti Egyetemen egy képzés, ahol a rutinos kertészmérnökök továbbképzésével, tudást és diplomát adnak nekik, hogy a kert és parképítés területén átlássák az egész folyamatot. Majd objektíven kezelve, levezényeljék a munkálatokat.

Sokan nem is gondolják, de még ez a szakma is szabványosítva van. Mert létezik pl. előírás a burkolatok rétegrendjére, vagy 100 oldalas irányelv a növények ültetéséhez.

Ezért pontosan tudjuk, hogy a fák méretét törzs körméretben határozzák meg 1 méter magasan és melyik növényfajtánál mi számít I. osztályúnak. A növényeket is ismerjük annyira, hogy az nem fordulhat elő az Ön kertjében, hogy a most még apró, de majd 3 méterre növő cserjét, vagy 8 méterre növő tujafélét ültessenek a sziklakertbe. Érdekes látvány lesz néhány év múlva!

Igen, évekről beszélünk, az értékes időről! Alig várjuk, hogy elteljenek az évek és növényeink növekedjenek. De néha későn derül ki, hogy ez nem is az a fajta. Ez nem képes leárnyékolni a gyermek homokozóját. Micsoda csalódás! Lehet ezt akkor forintosítani? Vagy lehet újat, nagyobbat ültetni? Igen, sok mindenre van lehetőség.

De a legfontosabb, hogy mindez megelőzhető!

Érdekes kérdés az is, hogy ha az őszi ültetéskor már nincs lomb a növényeken, akkor azok vajon életképesek egyáltalán? Fizessünk érte? Létezne erre is megoldás, van aki ebben tud kívülállóként segít?

Igen, létezik! De a jó megoldást korábban kell kezdeni.

Alkalmazzon már a munkák megkezdésekor Kert és Parképítő Műszaki Ellenőrt!

Mert:

  • Ismeri a minőségi előírásokat, szabványokat (hisz ezért tanulta),
  • az építési és parkfenntartási munkákat ennek megfelelően rendszeresen ellenőrzi (elfogulatlanul),
  • a beépített anyagokat, szabványokat és határidőket ellenőrzi (ő és nem egy laikus),
  • észrevételez minden olyan tevékenységet, ami a szerződés teljesíthetőségét befolyásolja,
  • észrevételeit az építési naplóban rögzíti (ettől Ön nagyon nyugodt lesz),
  • így koordinálja a vállalkozót a szerződésben meghatározott cél elérésében.
  • Ezért a hibákat és minőségi előírásokat már menet közben észrevételezi (mikor még könnyen javítható),
  • és segít a szükségességből adódó tervváltoztatásokban (mert ért hozzá),
  • valamint részt vesz az átadás-átvételben (talán a legnagyobb segítség).

Nem is beszélve arról, hogy nagyobb projekteknél, pályázatoknál sok esetben előírás a műszaki ellenőr alkalmazása. Valójában pedig nem csak ellenőr, hanem teljes körűen a Kert és Parképítés és Parkfenntartás szervezője, irányítója és műszaki ellenőre.

Így lesz a kerttulajdonosoknak lehetőségük ahhoz, hogy a Kivitelező ne tudja mondvacsinált kifogásokkal sarokba szorítani. „Ez így szabványos. Ezt úgy nem lehet. Majd olyan lesz a színe. Ebből nem lehet nagyobbat. Majd jövőre fog kihajtani…” Ugye ismerősek?

Ugye, hogy sokszor gondoltunk ilyenkor arra, hogy milyen jó lenne olyasvalakihez fordulni, aki független szakember, akinek elfogadja a hivatalos véleményét a kivitelező is?

Erre most itt a megoldás! Hívjon kertjének építéséhez Műszaki Ellenőrt!

Bátran ajánlom figyelmébe ezt a szolgáltatást, mert így az Ön számára is könnyebb lesz az élet.

 

Üdvözlettel:

 

Domokos Balázs kertészmérnök

Műszaki ellenőr

+36-20/94-60-934