Kertbarát magazin

Tanácsok kertépítésről, kerttervezésről, kertgondozásról kertbarátoknak

Kedves Kertbarát!

Lassan elérkezik a tavasz, a várva várt tavasz.

Mint minden tavasz, ez is a megújulásról szól. Újuljunk meg hát mi is!

Ebben a szellemben indítjuk rovatunkat a kertet szerető, a természetet tisztelő barátaink számára.

Nem kívánok egyebet, mint városunkat egy valóban Virágzó Kertvárossá varázsolni.

Akarom mondani nem is én, hanem Ön kedves Olvasó. Mert csak Ön tudja a saját udvarát és vele saját lelkét kicsinosítani. Én, csupán segíthetek benne, ötletet, kedvet adok hozzá. Támogatom és bíztatom.

Először is beszéljünk arról, mi a kert? A válasz egyszerű, kinek mi. Érdi lakóként Érdet járva egyre több díszkerteket látunk. Elmúlt a haszonkertek kora. Ma mindenki rohan és elképzelhetetlen számára a munka után egy kis kapálás, permetezés… (Pedig de szép is volt kapával a kezünkbe nekidőlni a kerítésnek és megbeszélni a szomszéddal a napi történéseket.)

Így apránként egyre több füves terület vett bennünket körül. Aztán jött a „tuja”. A tuja, mint ifjúkori kertkultúránk második lépcsője. És végül beköszöntött a lehetőségek kora, amikor minden megvehetővé vált, bármi ültethető, elkészíthető egy kertben. Ezért úgy gondolom a díszkertekről érdemes a továbbiakban beszélgetnünk. Így tegyük fel ismét a kérdést, mi a kert számunkra?

Itt pihenünk a fárasztó hét után. Sütjük a grillezett húsokat barátainkkal. Gyerekeink is kedvükre „főzőcskézhetnek” a kerti növényekből, mert tudjuk egyik sem mérgező. Így nyugodtan elmerülünk kedvenc könyvünkben, az árnyas olvasósarokban.

Naponta itt éljük az életünket. Párunk zavartalanul dolgozik a laptopján a hűvös, félig nyitott nyári lakban, a csobogó lágy csörgedezését hallgatva. Este kedvünkre gyönyörködünk a hullócsillagokban, egy pohár bor mellett. Miközben a kutyánk vígan rohangál, de mégsem túrja fel a kedvenc virágágyásunkat. Ráadásul az üde zöld gyepet egyetlen vakondtúrás sem csúfítja el. De valóban így van ez? Vagy inkább csak vágyunk rá?

Miután megtudtuk mit szeretnénk, tudjuk meg, hogyan lehet mindezt megvalósítani. Erre most nehéz volna a maradék 500 karakterben válaszolni.

De talán nem is ez a cél. Csak kezdjünk el kötetlenül beszélgetni róla. Megadok témákat és Ön kedves Olvasó szóljon hozzá. Mondja meg mi érdekli, mihez szeretne több információt kapni és én segítek ebben. Addig is néhány gondolat kedvcsinálónak:

–          tavasz első színei

–          kertet hosszú távra

–          trendi növények

–          hová mit ültessünk?

–          modern fűszerkert

–          gyerekbarát kert

–          növényékszerek

–          kertépítő verseny

–          külföldi kiállítások…

Ezek után pedig nem marad más hátra, mint megköszönöm figyelmét, melyet Magára és rám szánt

Jövőhéten megosztok Önnel néhány fontos tanácsot kertépítéshez.

Ha Ön mostanában tervezi új kert építését vagy a régi átépítését akkor,  kerttervező irodánk profi, tájépítész munkatársai biztosan tudnak Önnek segíteni!

Klikkeljen az alábbi linkre: Spirit Garden Kerttervező Iroda Domokos Balázs